Executarea lucrarii:
Inaintea inceperii oricarei lucrari de impermeabilizare este necesara efectuarea unor amanuntite masuratori pentru a asigura calitatea unei lucrari benefice si perfecte.
Odata cunoscand parametrii se va incepe pregatirea materialului in asa fel incat sa evitam multe taieturi. Este absolut necesara realizarea unei minutioase curatenii pentru a indeparta mizeria si orice fel de obiecte sau materiale care ar putea strapunge lamina (suprafata trebuie sa ramana neteda). In cazul in care in momentul lucrarii accidental va cadea un obiect sau ceva care ar putea strapunge lamina se va executa lipirea ei imediata. Este interzisa trecerea persoanelor straine in momentul efectuarii lucrarii de lipire, precum si fumatul in zona de lucru.
Acoperisuri din beton:
Lipirea normala – odata pusa, o lamina hidrostan se lasa 10cm (vezi foto) pentru a adauga urmatoarea lamina. Pentru lipirea celor doua lamine se foloseste un adeziv special A.C. 221. Se lasa 10-12 minute dupa care se lipesc, pentru a nu ramane bule de aer se trece cu un tambur de fier rotund pe suprafata lipita. Vezi foto.
Efectuarea colturilor exterioare: Pentru a realiza colturi perfecte este convenabila folosirea unei bande crude pentru a da estetica perfecta si rezistenta in acelasi timp. Vezi foto.
Colturi interioare: Odata pus adezivil, lipim lamina in asa fel incat sa evitam multe taieturi. Vezi foto.
Lipirea pentru scurgere: Pentru a realiza o scurgere perfecta, dupa ce am pus adezivul si confectionat o piesa care se lipeste sub lamina (vezi foto), dupa extinderea laminei se face o taietura si se lipesc colturile cu cauciuc crud sau adeziv (vezi foto).
Marginile: Cele mai eficiente sunt prinderea laminei in structura constructiei inainte de finalizarea acesteia sau aplicarea pe deasupra laminei o protectie de tabla zincata cu prindere mecanica sau manuala. Vezi foto.
Acoperisul din lemn:
Pentru acoperisurile din lemn se va folosi o lamina mai subtire care se monteaza intre scandura si tigla, pentru a proteja la patrunderea apei.